РЕГЛАМЕНТ НА ТУРНИРА

MINI CHAMPIONS LEAGUE
ИЗТЕГЛИ ТУК!
РЕГЛАМЕНТ.pdf
Adobe Acrobat Document 244.9 KB

MINI CHAMPIONS LEAGUE

РЕГЛАМЕНТ НА ТУРНИРА


1. Турнирът MINI CHAMPIONS LEAGUE протича в рамките на два месеца.


2. Продължителността на мачовете е 2X30 минути с почивка до 5 минути.


3. Отборите трябва да се представят при домакина на спортния комплекс поне 15 минути преди началото на мача. Ако има закъснели състезатели, срещата започва

без тях.


4. При неявяване на отбор 10 минути след определения час за започване на срещата, се присъжда служебна победа за другия отбор (6:0) и се отнемат три точки от актива на нередовния състав (минус 3). При неявяване на 2-та отбора, от актива им се отнемат по три точки (-3).


5. Всички мачове протичат в присъствието на официален съдия, делегат-статистик и фоторепортер.


6. На терена нямат право да присъстват други хора освен длъжностните лица от турнира MINI CHAMPIONS LEAGUE.


7. Резервите и треньорите трябва да са извън терена (зад оградата) по време на мачовете.


8. Играе се само с обувки с плоска подметка (тип стоножки и/или обувки за футзал). Няма да бъдат допускани играчи с гумени, пластмасови, метални или други бутони.


9. Забранено е да се играе с бижута, обици, часовници, остри и опасни предмети по тялото на състезателите.

N.B. Всеки един състезател, който наруши това правило трябва да напусне терена, за да коригира облеклото си. Играчът може да влезе отново в игра само след разрешението на съдията и делегата.


10. Точкообразуването е следното :

Загуба : 0 точки

Равенство : 1 точка

Победа : 3 точки

Неявяване на отбора за даден мач : минус 3 точки


11. Всеки отбор е съставен от 6 футболисти (5+1) и може да има максимум 6 резервни състезатели в групата за мача.


12. Минималният брой играчи от отбор за започване на срещата е 4.


13. Всеки един полеви състезател може да стане вратар по време на мача при необходимост и след разрешението на съдията.


14. Всеки състезател трябва да има навършени 16 години, за да вземе участие в турнира. (16 години с родителско разрешение и подписана декларация за освобождаване от отговорност от страна на родителите).


15. Идентифицирането на състезателите става чрез тимовите листи.


16. Всеки отбор излъчва представител, който изразява мнението на състава пред другите представители и организаторите.


17. Всички капитани на отборите участващи в MINI CHAMPIONS LEAGUE подписват декларация за съгласие с регламента преди началото на първия им мач.


18. Този регламент трябва да бъде представен на всички играчи от вашия отбор, за да са наясно те с него и да се избегнат излишни спорове.


19. Всеки състезател подписва декларация за освобождаване от отговорност, която предава на организаторите най-късно до 17.04.2015 г. Без попълнена и подписана декларация, състезателят няма право да играе.


20. Смените на играчите са неограничени и могат да се извършват по всяко едно време с разрешението на съдията. Смените се извършват само при спряла игра и след сигнал на съдията.


21. Забранява се извършването на постоянни и последователни смени на играчи с цел накъсване на играта, за печелене на време и пазене на резултат. Неограниченият брой смени е с цел по атрактивна игра и участие на всички играчи записани в отбора.


22. Ако делегатът и/или съдията заподозре умишлено накъсване на играта със смени, може да не позволи тяхното извършване.


23. Мачовете се играят с тъчове и корнери.


24. Тъчовете се изпълняват с крак. Разстоянието между топката и най-близкия противников играч трябва да е не по-малко от 3 метра.


25. При попадане на топката в противниковата врата директно след тъч или непряк свободен удар се присъжда удар от вратата.


26. При изпълнение на удар от вратата (аут), вратарят вкарва топката в игра с крак от всяка точка на наказателното поле, като топката е на земята и не е в движение. Топката се счита в игра след напускане на наказателното поле, в противен случай ударът от вратата се повтаря.


27. При изпълнение на аут, противников играч трябва да бъде на минимум 3 метра от наказателното (вратарско) поле.


28. Играта на вратарите с ръце след умишлено подаване от съотборник се санкционира с непряк свободен удар в полза на противниковия отбор.


29. Задържането на топката от вратаря с ръце повече от 6 секунди се санкционира с непряк свободен удар в полза на противниковия отбор. Непряк свободен удар в наказателното поле се изпълнява от най-близката до мястото на нарушението точка от линията на наказателното поле.


30. Вратарят няма право да отбележи попадение в противниковата врата директно след хвърляне на топката с ръка.


31. Вратарят има правото да изпълнява дузпите за своя отбор.

32. Правилото за засадата не важи.


33. Всеки пряк свободен удар може да бъде изпълнен директно и да се отбележи гол.


34. При изпълнение на пряк свободен удар, непряк свободен удар, тъч и ъглов удар противниковите играчи трябва да се намират на минимум 3 метра от топката.


35. Нарушенията за пряк свободен удар в наказателното поле се санкционират с наказателен удар (дузпа).


36. Шпагатите са забранени и се наказват с пряк свободен удар и картон (жълт или червен) при положение, че шпагатът застрашава здравето на потърпевшия състезател.


37. При груби нарушения, съдията има право да даде жълт и/или червен картон на провинилия се състезател.


38. При червен картон, отборът остава с човек по-малко за 10 минути, след което численото равенство се възстановява. Изгоненият състезател няма право да се върне в игра в съответния мач и пропуска следващата среща на своя отбор.


39. При получаване на два жълти, съответно червен картон, състезателят пропуска следващия мач на отбора си.


40. При натрупването на 3 жълти картона играчът пропуска 1 среща на своя отбор.


41. Груби играчи не се толерират. Организаторите имат право да отстраняват и наказват играчи за груба игра или системно нарушаване на правилата. Екипът на турнира има право да отстрани състезатели по своя преценка.


42. Всяко едно неспортсменско поведение на и извън терена, всяко едно неспазване на правилата и регламента може да доведе до окончателното отстраняване на провинилия се играч (отбор) от турнира.


43. Даден играч може да получи предупреждение от дисциплинарната комисия на турнира. При едно предупреждение играчът не бива наказван, а при повторно, играчът е отстранен окончателно от турнира.


44. Ако даден играч (отбор) не е съгласен с решение на дисциплинарната комисия, капитанът на състава може да подаде контестация, която ще бъде разгледана от организационния екип на турнира MINI CHAMPIONS LEAGUE.


45. Уважавайте съдията, делегата, фоторепортера и медицинското лице, бъдете феър-плей.


46. Отборите се разбират помежду си в колко часа и кой ден да играят мача си като им се дава възможност да го направят петък между 19.00 и 22.00 часа, както и събота и неделя между 10.00 и 18.00 часа. Капитанът на отбора символичен домакин поема ангажимента да се разбере със своя колега капитан на противниковия отбор. Всяка седмица се изиграва по един мач. Заявка за мача (ден и час) се прави най-късно до сряда. При положение, че двата отбора не постигнат съгласие за часа и деня на мача си, то организаторите фиксират такива. При неявяване на даден отбор, му се присъжда служебна загуба с последствията, които произтичат от регламента.


47. При служебна загуба, нередовният отбор заплаща двойна такса в размер на 80 лева.


48. Двойната такса трябва да се заплати на организаторите най-късно при изиграване на следващия мач на отбора. В противен случай, той бива отстранен от турнира, без да му бъде върнат депозита от 80 лева.


49. Преди началото на турнира, всеки отбор заплаща депозит в размер на 80 лева (предплаща последните си 2 мача). 


50. Организаторите на турнира имат правото да променят часовете и евентуално датите на срещите при форсмажорни обстоятелства.


51. При равен брой точки на 2 или повече отбора, класирането се определя както следва:

Пряк двубой

Голова разлика

Брой отбелязани голове

При равенство и при този показател, отборите си бият по 3 дузпи.


52. При прекратяване на футболна среща по вина на единия отбор (включително и при получаване на 3 червени картона) се присъжда служебна победа за другия състав, като към отбелязаните до момента голове от служебния победител се прибавят 6, а отбелязаните голове от провинилия се отбор се анулират.


53. При прекратяване на футболна среща по вина и на двата отбора, резултатът от мача до момента на прекратяването се запазва независимо от минутата на срещата, в която се случва прекратяването.


54. При доброволно напускане на срещата, отборът отборите/ се наказва/т/ с окончателно отстраняване от турнира, без да им се възстанови депозитът от 80 лева.


55. За всичко, което не е описано в правилника на турнира, дисциплинарната комисия се събира на заседание, за да реши казуса.


56. Дисциплинарната комисия на турнира си запазва правото на промени в регламента с цел подобряване на организацията на надпреварата.


57. Дисциплинарната комисия на MINI CHAMPIONS LEAGUE си запазва правото да прави изключения при прилагането и спазването на регламента, ако прецени,

че дадена създала се ситуация го изисква с цел по-успешното протичане на турнира и без това да ощетява даден тим.