С петима е тегаво.

 

Преследвачите си вкараха сериозен автогол, започвайки мача с човек по-малко. Определено не беше точният момент за такива експерименти, тъй като срещу тях се изправи класният тим на Интернационал.

 

"Интеристите" започнаха мача изключително надъхано и изобщо не се интересуваха от факта, че играеха с човек повече. Или по-скоро се интересуваха толкова доколкото решиха да "убият" интригата в мача възможно най-рано. Дори "Национала" от отбора на ... Преследвачите не успя да промени статуквото на зеления килим. Но да играеш с петима си е наистина трудно.

 

През второто полувреме, когато шестият играч на Преследвачите се появи, нещата бяха по-балансирани, въпреки че класата на Интернационал си личеше в действията им на терена. Съотборниците на Илия Илиев и самият той искаха да заличат загубата от първи кръг срещу мега-фаворита Пломари Антилопите и успяха. Така те излезнаха и на втора позиция във временното класиране.

 

Що се отнася до Преследвачите, второто полувреме трябва да им послужи за пример, че когато играят компактно и с шестима играчи, то те са способни да затруднят противника си. Щом успяха да изпотят Интернационал през втората част, значи може да го направят и срещу всеки друг отбор в лигата. С необходимото изискване разбира се да започват мачовете си в пълен състав. 

Люлин е на почит.

 

Всички си задаваха въпроса дали ANONYMOUS FC ще затвърди страхотното си представяне от първи кръг. Имаше и скептици относно това, въпреки че повечето букмейкъри даваха предимство на "розовите". И се оказаха прави, тъй като Стенли Томов и компания взеха отново трите точки срещу неудобен противник.

 

Да вярно е, че в състава на Алианц България липсваше героят от първия им мач в лигата Георги Тасев, но пък в него се завръщаше класен играч от ранга на Иво Здравков. Но и неговото присъствие не попречи на ANONYMOUS FC да вземе нови три точки и да оглави еднолично класирането. Лидерската им позиция до момента е логична и заслужена, тъй като играта на "розовите" хваща око и радва публиката. На всичкото отгоре тя е, освен атрактивна, и доста ефективна. Тази комбинация е наистина убийствена и Алианц България не намери отговор, за да и се противопостави. Разочароващо за "застрахователите", но и донякъде разбираемо, тъй като в момента всичко се получава в играта на люлинската банда. Освен това, тя е доста умело ръководена от един забележителен до момента Галин Богданов, който е взел диригентската палка и превръща играта на своите в театрална пиеса изпълнена с вкус и хармония.

 

Да видим до кога ще продължи хармонията, защото в GOLDEN FOOTBALL LEAGUE предизвикателствата не спират, а следващото за ANONYMOUS FC е този вторник от 21.00 часа срещу стабилния отбор на Малки Страсти.

 

Що се отнася до Алианц, те се изправят срещу скрития фаворит Интернационал отново във вторник от 19.45 часа.

Името ви пасва.

 

Няма как да отречем, че съставът на Малки Страсти е атрактивен. Като се започне от името на отбора, което си е най-малкото оригинално и се стигне до играта на тима.

 

В първия им мач от турнира тимът на Малки Страсти не разочарова с представянето си независимо, че Божидар Горчев и компания трябваше да се потрудят здраво, за да "прекършат" тигрите от Младост. Същите тези тигри губят втори пореден мач, в който можеха да вземат нещо повече. Подобно на срещата им срещу Алианц от първи кръг, то тази срещу Малки Страсти можеше да приключи и по друг начин. Сценарият обаче се повтори. Добра игра, динамика, хубави изпълнения, класни играчи и накрая ... 0 точки в актива. Сякаш сценаристите не искат филмът да завърши добре за тигрите. Истината обаче е доста по-прозаична и се крие във факта, че 20 минути преди последния съдийски сигнал, основният играч на MLADOST TIGERS Мартин Бойкинов напусна терена с неприятна контузия (разтегнати връзки на глезена, целият екип на GOLDEN FOOTBALL LEAGUE му пожелава бързо и успешно възстановяване). Ако М.Б. беше останал на терена до края на мача, можеше и да се стигне поне до частичен обрат.

 

Всичко това разбира се са само предположения, а истината е, че Малки Страсти взеха своето в дебюта им в GOLDEN FOOTBALL LEAGUE. В тима им личат добри футболисти, като най-силно впечатления срещу тигрите направиха Божидар Горчев и Веселин Таркаланов. Първият е бърз, напорист и остър футболист, а вторият е таран от типа на Кристиян Виери - мощен, с голов нюх и с прекрасно гардиране на топката. Когато го гледаме, си казваме, че е нужен кран, за да го премести. Дали пък точно този кран не идва този вторник. Това ще се разбере в дербито от 3-ти кръг между съставите на Малки Страсти и ANONYMOUS FC.

 

Що се отнася до MLADOST TIGERS, момчетата имат всички необходими качества, но им липсва рутина и опит. Неща, които неминуемо те ще придобият в битките си по време на GOLDEN FOOTBALL LEAGUE.