Трудно, но сладко!

 

На старта на първото издание на GOLDEN FOOTBALL LEAGUE се получи здрав мач между съставите на Mladost Tigers и Алианц България.

 

Фаворитът в тази среща Алианц победи, но трябваше доста да се поизпоти, за да вземе трите точки. "Застрахователите" могат да благодарят на своето трио Александров-Попангелов-Тасев, което им позволи да обърнат мача и да запазят преднината си. А това не беше никак лесно срещу бойкия тим на "младоските тигри", в редиците на които личаха имената на местните идоли Димитър Симеонов и Мартин Бойкинов. Двамата отбелязаха 6 попадения, по 3 всеки един от тях, но и това не предотврати загубата на тима им. Основната причина за поражението се крие във факта, че "тигрите" не съумяха да запазят преднината си в резултата по-дълго време и да "убият" темпото на мача. Но дали това въобще беше възможно? Едва ли, имайки предвид бързото темпо и открития футбол, който практикуват и двата отбора. Поздравяваме ги за което и ги насърчаваме да продължават в същия дух и занапред. Ако го сторят със сигурност ще жънат успехи и ще създадат главоболия за големите фаворити в турнира.

Анонимници, но само на хартия.

 

Всеки си задаваше въпроса какво лице ще покажат футболистите на Anonymous FC. Непознати за експертите на минифутбола в Младост и новаци в турнирите на Спортен Комплекс Младост 3, изявите им щяха да се следят с любопитство, внимание и под лупа. Нещо, което изобщо не ги притесни и те показаха много качествен футбол.

 

След закъснението на клубния им бус :-) заради задръствания по трасето Люлин-Младост, им се наложи да започнат мача с минимална загрявка, но те явно вече си бяха загряли. Играта им вървеше, имаше движение (за разлика от софийския трафик) и фантазия в действията им и като цяло оставиха доста добри впечатления срещу неудобен противник. Жалко, че опонентите им не бяха на познатото си добро ниво, защото тогава мачът щеше да е още по-добър и интересен за наблюдаване. Факт е обаче, че Преследвачите не успяха да разгърнат потенциала си на старта на турнира. В редиците им личат имената на качествени играчи като Кирил Лобошки, Николай Георгиев "Бистронката", Велизарий Бабански, Радко Иванов, Николай Георгиев "Национала"... Последният не беше на линия за този мач и липсата му се усети най-вече в офанзивен план, където липсваше решителния и голов пас. И въпреки това Преследвачите имаха своите положения, но не съумяха да ги реализират заради ... вездесъщия страж на "розовите" Станислав Томов. И когато не вкарваш, то ти вкарват, както гласи една стара футболна поговорка. Така се и получи във вчерашния мач, в който Anonymous FC загатна, че има потенциал да се бори за челните позиции. Що се отнася до Преследвачите, отборът тепърва ще гори в турнирните битки и ще се сработва. Затова тази загуба не притеснява анализаторите на GFL, но би трябвало да бъде предупреждение за състава, че в следващите мачове ще е необходимо да се реализират създадените голови положения. Да видим дали Преследвачите ще вземат предвид нашите "напътствия" и ще изненадат Интернационал? Отговорът на този въпрос ще бъде даден тази събота.

Първи тест за Антилопите = първа победа

 

В дербито на кръга момчетата от Пломари Антилопите взеха своето срещу коравия състав на Интернационал, но трябваше да се потрудят. В крайна сметка сработеността на техния състав и индивидуалните качества на "антилопите" направиха разликата в мача.

 

Може би щеше да е различно, ако Интернационал беше в пълен състав, но за тяхно съжаление липсваха ключови играчи като Павел Стаменков и Кристиян Велков "Кристиано". Въпреки тяхната липса, бандата на Илия Илиев показа качества срещу големия фаворит в турнира, но това не беше достатъчно за цялостен или частичен успех. Такива би трябвало тепърва да дойдат, тъй като тимът на Интернационал е класен и ще е неудобен противник за всеки един отбор в лигата.

 

Що се отнася до Антилопите, те взеха първия си изпит с рутина, класа и знания и тепърва ще набират скорост в надпреварата.

 

Може ли някой да ги спре? Това е големият въпрос, отговорът, на който ще бъде даден в следващите няколко седмици.