Две от четири и шест от дванадесет за Александър Логистикс.


Досетихте се вече, че става въпрос за броят победи и точковия актив на Александър Логистикс до този момент.

Нещо напълно задоволително за новак в АПМШ, но и недостатъчно. Не, не критикувам тима на Александър Логистикс, напротив. Просто казвам, че този състав има потенциала за още по-добри неща в първенството, както в игрови план, така и относно точковия му актив. Мисля си, че в следващите кръгове ще се убедим в това. Ако се  съмнявате, елате и вижде само как играят Александър Александров и компания. Как, ами с желание и хъс (в рамките на нормалното и слава богу ;-), а това е най-важното.
Момчета, гледайте да не ме опровергаете, защото в тази криза не искам да бъдя уволнен от поста си на анализатор на АПМШ 2013/2014 заради некомпетентност ;-) ;-) ;-).

Нека все пак се насоча и към тима на Еврофутбол, който загуби тази среща, но показа за пореден път, че има хляб в него. За да се усети обаче това е необходимо да се подобри играта в дефанзивен план и прегрупирането в защита и нападение. Друга тенденция се забелязва също така в състава на Еврофутбол. Тимът започва да играе чак след като се намира в ролята на догонващ в резултата, което за мен лично е напълно необяснимо. Елемент, върху който трябва да се поработи в следващите седмици. Дали става въпрос просто за липса на концентрация или за нещо друго. Времето ще го покаже…

Унивег набира скорост.


Чудехме се дали победата над Ентреа Кепитъл в трети кръг (при това с петима играчи) не беше само временно явление за момчетата от Унивег. Е вече имаме и отговора. Той дойде точно навреме в мача им срещу Лопе Де Вега. Победа с 6 на 2 и отново много настроение в играта на "унивегци". На всичкото отгоре двама от играчите им - Велизар Пиралков и Ивайло Спасов отбелязаха красиви голове с глава. Ако до края на първия полусезон  успеят да отбележат отново с глава, лично ще ги черпя в съседната кръчма (не казвам  името й, за да не правим скрита реклама, но вие много добре си я знаете ;-) ;-) ;-). Тя впрочем е любимо място за изиграване на третото полувреме за повечето отбори в шампионата.
Дали момчетата от Лопе Де Вега не пазеха сили именно за това трето полувреме ? Едва ли. По-скоро за пореден път лоша шега им изигра тяхното непостоянство в играта.
Всички сме наясно, че качествата са им налице, но понякога просто проспиват мачовете си.

Нека не умаловажаваме все пак и заслугите на Унивег, които бяха стабилни в защита и решителни в нападение. В крайна сметка това им донесе и победата в един много спортсменски и приятен за наблюдаване мач.

Вече минаваме на мачове пет срещу пет.


С един състезател по-малко играха и двата отбора, което не попречи да се получи хубав мач. Мач, в който Опенкод взеха своето, без да си задават много въпроси.

Водени от вдъхновените Олег Бушев, Александър Иванов и Ангел Дуков, "опенкодци" показаха, че за тях успех в този мач минава в графата "задължителни".

Шерита М имаше своите положения, но вездесъщият Димитър Пулев се намеси с много класа и спокойствие. Безспорно той е един от най-добрите вратари в първенството и го показва във всеки един мач. Като добавим към него и класните полеви играчи, разбираме защо Опенкод би трябвало да се намеси в борбата за титлата. Шерита М са на другия полюс и ще трябва да се борят, за да излязат от опасната зона. Имат тази възможност още днес в изнесен мач срещу Филтър. Да се надяваме за тях, че в този двубой ще играят Благо Рабаджиев и Кристиян Христов, които се отличават от началото на сезона и имат качества да поведат своите съотборници към по-предни позиции в класирането.

Нямаше дерби в този мач.


Мислехме си, че срещата между Профис и ПАО'13 ще бъде едно от дербитата на кръга. Получи се обаче "а дано, ама надали", след като Профис спечели с 12 на 2. В този мач Профис бяха просто прекалено добри за своя опонент, който излезе с много кадрови проблеми и без половината си отбор (момчета, гледайте програмата си в сайта ни за следващите кръгове ;-).

Липсата на контузения Юлиян Димитров се усети и в играта на ПОА'13 цареше пълен хаос. Жалко, имайки в предвид страхотния им мач срещу Три Сигми.

Проблемите на ПАО'13 си проличаха в тази среща и от тях се вълзползва Профис. За пореден път момчетата от Профис ни впечатлиха с играта си и определно се превръщат в сериозен претендент за титлата.
Още отсега чакам с нетърпение срещите им със Скорпион Шипинг и Котън Клъб, за да видим имат ли потенциала да бъдат шампиони през този сезон. Що се отнася до ПАО'13, ще трябва да си подобрят значително играта за мача с ДСВ Роуд, ако искат да изтръгнат нещо от тази среща.

Този Милен е жило.


Ако се съмнявате в това, попитайте играчите на Ентреа Кепитъл. В мача между двата състава Милен Влахов беше постоянна заплаха за „финансистите“ и им създаде много главоболия.

Въпреки това можем да отчетем явно подобрение в играта на Ентреа в сравнение с предишните кръгове. Тимът на Кепитъл определено върви във възходяща линия относно игровия стил и това би трябвало скоро да се отрази и в графата точков актив. Нещо, което не се отнася за "скорпионите", тъй като те продължават да са втройката и след този четвърти кръг. Докога ще ги виждаме на тези предни позиции си зависи само от тях. Факт е обаче, че тимът трябва да подобри играта си в защита, ако иска да е пряк конкурент на Профис и Котън Клъб.

Но е ясно още отсега, че Скорпион Шипинг имат силите да запишат най-добрата кампания в историята си в АПМШ досега, ако продължават по същия начин. Всичко останало ще е бонус за съотборниците на Олег Кацаров...или пък не. Да видим...

Котън Клъб не трепна.


Трудно е да се опише мач, в който разликата в класите е толкова сериозна.
Единственото, което мога да направя е да поздравя двата отбора за поведението им на терена. Куикдокс играха според възможностите си докрай и не развалиха мача с ненужни нарушения (нещо, което изобщо не ме изненадва, имайки в предвид, че те са едни от най- коректните отбори в първенството), а Котън Клъб бяха сериозни и концентрирани от първата до последната минута. Елемент, който поняко липсва в играта им. Може би момчетата от Котън Клъб искаха да подготвят по най-добрия възможен начин дербито от 5-ти кръг срещу Опенкод. To be continued…

A la bien cousin…


Чудите се какво е това заглавие. Попитайте момчетата от Карфур, на които почти всичко им се получаваше в мача им срещу Филтър. Пасове, голове, дрибъл, финтове и…ВЕЗДЕСЪЩИЯТ БОЦ. "Доказано е научно, че този удар е много полезен при игра на малки вратички в непосредствена близост до вратата". Играчите и на двата отбора явно знаят много добре тези факти, тъй като доста голове бяха отбелязани по този начин.

Ако оставим обаче шегата настрана е хубаво да кажем, че реално погледнато Карфур доминираше в този мач и заслужено спечели трите точки.

Това, за което могат да съжаляват играчите на Филтър е, че "проспаха" голяма част от мача и когато "се събудиха" беше твърде късно за нещо повече от почетна загуба.

Чудите се защо няма коментар за последните два мача. Веднага ви обяснявам – анализаторът на АПМШ 2013/2014 и редактор на тази рубрика "От тъч линията" "си би шута", за да проследи дербито от френското първенство между ОМ и ПСЖ (оказало се доста постно във футболен аспект между другото). Той си понесе необходимите санкции и има задължението да напише подробен коментар за срещите на тези четири тима от следващия пети кръг.

Ангажиментът е поет, така че умолявам Три Сигми, БГ Електроник, ДСВ Роуд и Инграм Майкро да са на ниво за пети кръг, за да има какво да се пише и опише. Все пак не прекалявайте момчета, целта не е да се напише есе или интерпретативно съчинение. На всичкото отгоре имам норма от 1000 думички максимум и ако не я спазя ще има нови санкции…а не бива ;-) ;-) ;-)