СЪСТАВИТЕ

И двата отбора излязоха с най-доброто за дербито на пети кръг. Единствените големи отсъстващи бяха Георги Мариянов в тима на Котън Клъб и Христо Кестебеков за Опенкод. И ако липсата на първия се усети, то тази на втория не беше решаваща за Опенкод.

 

ТАКТИКАТА

Преди началото на срещата можеше да се очаква, че Котън Клъб ще има за цел да контролира играта с повече владение на топката, а Опенкод ще процедира на контри. И ако тактиката на Александър Терзиев и компания проработи благодарение на ударното им начало в мача, то тази на Котън не се получи.

Кошмарното начало на мача за "червените" разстрои играта им и те така и не успяха да я преоткрият в дълги периоди от мача.

 

ИГРАЧИТЕ

Като цяло в състава на Котън Клъб всички играха под обичайното си ниво с изключение на Николай Янински. Що се отнася до Опенкод, момчетата бяха на висота и проведоха много интелигентно мача.

 

ЗВЕЗДАТА

Александър Терзиев няма нужда от представяне. И все пак ще ни се наложи да кажем няколко думи за него. Първият му мач за сезона не беше перфектен, но достатъчно добър, за да поведе своите към победата. Факт е, че Сашо все още не е в оптимална форма, но неговата харизма и спокойствие бяха с основна роля за страхотното представяне на отбора му.

 

РАЗКОВНИЧЕТО В МАЧА

Разликата в мача бе направена в първите му минути. Опенкод стартира ударно докато Котън Клъб "проспа" началото на срещата. Този развой на мача позволи на Опенкод да го вкара в желаното от него русло и да процедира на контраатаки, които създаваха много главоболия на момчетата от Котън Клъб. Те така и не успяха да заличат лошият си старт със силния завършек на мача.

 

ОЦЕНКА НА МАЧА

7,5/10